Leta i den här bloggen

tisdag 29 mars 2011

Roliga blommor

Ville ha lite roligare blommor så jag tog ett CS i en färg jag inte använder så ofta och gick lös på det med pensel och akrylfärger. Jag målade lite hit och dit med färgerna och lät dem även gå på och i varandra. När pappret torkat ordentligt tog jag min retroblomma-punch, whale of a punch och höll den upp och ned så jag kunde se de färdiga blommorna innan jag stansade ut dem. Blev riktigt nöjd med resultatet.

onsdag 23 mars 2011

Bidrag till Scrapdrakens tävling - ma vie en rose

Scrapdraken har en tävling i sin blogg där man ska skapa kort, LO eller alter med färgerna grönt, rosa, svart och vitt. Rosa står med rosa textfärg och ända sedan dess har jag gått och nynnat/småsjungit på La vie en rose, Edith Piaf. (fantastisk sångerska, underbar röst). Jag bestämde mig också på stört att det skulle bli temat på min LO, Ma vie en rose. Layouten handlar inte om min favoritfärg, gillar rosa men favoriten är lila, utan om vad som får mitt liv att skimra i rosa. Vad som gör mig lycklig helt enkelt.
Jag har använt en rosa Bling-CS som bakgrund och använt ord från papper ur Tilda-serien. Det andra mönstrade pappret är från Prima. Det är också den svarta svirlen (say it wih pearls) som bildar blomsterstjälkar.

Jag hade ingen direkt nytagen bild på mig själv, brukar ju undvika detta, så det är bild tagen via min webcam. Titeln har jag skrivit på så vis att jag först skrivit ut från datorn, kalkerat av spegelvänt på smörpapper med mjuk blyerts och sen vänt den ner mot cardstocken och "gnuggat" lite i bokstäverna som jag slutligen fyllt i med svart penna.

måndag 21 mars 2011

LO 3, färdigröjt



Den här LO:n blev verkligen inte som jag först planerade den. Den var tänkt att matcha LO 2 eftersom de hamnar på samma uppslag. Jag började med ett enkelt upplägg som av misstag hamnade lite snett, stämplade en bård men bestämde mig för att ändra igen och satte istället dit ett mönstrat papper från Graphic 45, och sen ett till. Jag fuktade pappret först med blomspruta och rullade sedan papperskanterna, placerade samma papper fast med andra sidan under. Fjärilstagen är satt med 3D-kuddar för att lyfta från underlaget. Samma sak gjorde jag med de utstansade bokstäverna i titeln eftersom de annars skulle försvunnit in i mönsterpappret för mycket. Just vad gäller titeln är bokstäverna, som rolig detalj, fästa över damernas klänningar och bildar nya "kläder", en effekt jag är jättenöjd med. Såväl fjärilarna som bokstäverna har också fått ett lager 3D-lack för extra effekt.

Var också glad att jag hittade en bit mönstrat papper som smälte ihop med gräset på fotot, även om en sträng stickles skiljer dem åt.