Leta i den här bloggen

lördag 31 juli 2010

Altrad galge


Såg finfina altrade galgar i Essmos blogg och blev så klart jätteinspirerad. Så här kommer en altrad galge signerad pingvinmamman. Målade den trista trägalgen flera gånger i vitt och prydde med en härlig spets och massor av fina blommor. Den stora blomman har gjorts lite åldrad med hjälp av distress ink pad, antique linen som stämplats på en porslinskruka, blandats med lite vatten och påförts med pensel, se beskrivningen i hobbyglädje-bloggen.

utdraget kort

Fick förfrågan att visa dragspelskortet i föregående inlägg utdraget. Vet inte om det var så här du menade men här kommer en bild.

tisdag 27 juli 2010

Födelsedagskort



Har gjort två födelsedagskort. Det första är ett enkelt kort till en Hello Kitty-tokig tjej. Själva Hello Kitty-motivet är lappen som satt fast i en baddräkt med Hello Kitty som jag genast insåg användningen av och sparade. Den är fäst med 3D-kuddar och jag har använt röd och vit floss i hålet. Bokstäverna är stickers.



Det andra kortet jag gjorde är ett dragspelskort, en annorlunda och oerhört rolig variant att göra kort på. Motivet är en stämpel från Panduro som färglagts med Promarker och Brush Markers.




För att göra ett dragspelskort behövs ett halvt 12" CS som bigas och vikes, växelvis framåt och bakåt vis 1,2,4,6 och 9". Sen är det bara att dekorera kortet.

söndag 18 juli 2010

Magdas utmaningar


Vecka 27 var det en liftutmaning på Magdas som jag antog. Här har jag rotat fram ett gammalt skolfoto från första klass, därav siffran 7 i övre vänstra hörnet. Jag valde en brunaktig CS som skulle förstärka intrycket av gammalt. Bokstäverna är från Karen Fosters mönstrade papper Storybook letters.

torsdag 8 juli 2010

Best of DT

Nu visas 10 av mina DT-kort på kort i fokus, forumet som nu tyvärr läggs ner. Det har varit en rolig och givande tid att vara DT för KiF, tack Maria för förtroendet.

måndag 5 juli 2010

LO till Magdas utmaning


Här är en LO som jag gjorde efter en utmaning på Magdas forum. Tema sommarLO med marinfärgerna rött vitt och blått, minst två foton. Jag valde ut två härliga foton från en segeltur och spann friskt på det marina temat. Hittade en knapp i gömmorna med ankare på som fick följa med utanför färgtemat. Titeln gjorde jag genom att maska med stickersbokstäver.

söndag 4 juli 2010

Z-kort till bröllop



Att göra Z-kort är både snyggt och relativt enkelt. Här har jag använt mig av ett mönstrat papper från Karen Fosters Once upon a time-serie. Älskar verkligen den serien. På insidan saknas namn och datum eftersom det är en prototyp och inte till ett speciellt utvalt bröllop ännu. Stämpeln är från Panduro, jag tycker denna nyckelpigeflicka är så otroligt söt!




Utsidan har jag hållit enkelt då jag ville ge känslan av sagoportar som döljer nåt vackert och underbart. Som ett bröllop t.ex.




Bilderna är kanske inte i toppskick pga det starka solljus som vi gläds åt just nu. Så håll till godo med att de båda bilderna skiftar i färgintensitet, i verkligheten gör de så klart inte det.

Tag


Av en stor diecut-tag från BG gjorde jag denna som kan passa på såväl kort som LO. Ordentligt med chestnut roan längs kanten, lite mönstrat papper, en vintage diecut och 3D-blomma. Voilà!

lördag 3 juli 2010

Bond-LO


Fotot är taget på leklandet Monkey Town och får mig att tänka på introt till nån Bond-film