Leta i den här bloggen

onsdag 30 juni 2010

Ännu en sparsmakad LO

Jag tycks ha fastnat i att göra ganska sparsmakade, enkla LO:s just nu. Det började med bloggpartyt och fortsätter. Det tycks vara så jag scrappar just nu. Mindre mönstrade papper, enstaka foto och någon enkel dekoration. En stil som många hittade för flera år sen, nu har den kommit till mig.



Den här layouten bygger på ett sepiatonat foto och fjärilen är "duttad" med old linen distressdyna. Jag är inte så bra på att göra swirls och gillar bling. Blingswirlarna är en "slaktad" blingfjäril från Prima, tack Therese för tipset.

lördag 26 juni 2010

Ett hårdare armband


Fick en idé som jag var tvungen att pröva. Det slutade med ett sommarfräscht armband till mig själv. Jag tyckte inte det blev så illa för att vara första gången. Det blev lite styvare och jag kallar det för ett någotsånär hårt armband. Det är ju inte hårt som en solid metallring men har ändå en hel del styrsel och är format efter min egen handled.

Sötvattenspärlorna tog jag från ett gammalt halsband som jag tröttnat på. Inte helt lätt att fånga på bild så jag hoppas ni får en uppfattning om hur det ser ut iallafall. Det var roligt att göra så det blir nog fler experiment i framtiden.
Fortsatt trevlig midsommar allihop!
På återseende
Pingvinmamman

måndag 21 juni 2010

Ett par kort



Oj vad länge sen jag uppdaterade bloggen. Därför blir det nu två kort på ett bräde. Först ut är ett relativt enkelt passepartout-kort där fjärilen sitter inne i själva passepartouten men får flyga ut. Både fjärilen och de två blommorna är Diecuts. Ovanför ovalen sitter några bruna rhinestones, jag älskar att blinga lite på korten.





Här har jag använt mig av en spegelstickers så den som får kortet ska kunna se vem det är avsändaren älskar. Lite personligt och kul. Lite annorlunda färgskala och utseende på ett kärlekskort kanske men det passar till spegelramen och alla vill ju inte ha puttinutt heller även om alla vill ha kärlek.
På återseende
Pingvinmamman

tisdag 15 juni 2010

Bloggcandy hos Ulrika

Vem skulle inte vilja ha de här fina sakerna? Jag skulle absolut inte tacka nej så därför deltar jag i Ulrikas bloggcandy som pågår till den 25 juni. För att komma till bloggcandyn behöver du bara klicka på bilden här bredvid.

måndag 14 juni 2010

Studenten 1990

Jag blev så förtjust i Nicolas LO att jag var tvungen att lifta den. Gillade upplägget och har utgått ganska mycket från det.


Jag hittade mitt minialbum med studentkort, en sån där trist historia man får från fotografen och som sen ligger i en låda och samlar damm. Jag hade vid ett tillfälle för ganska länge sen köpt studentpappret men aldrig fått användning för det. Så nu slog jag två flugor i en smäll. Valde tre utav fotona i albumet och kombinerade dem med texten till studentsången.

Passande nog har jag använt en av de stora blommorna som jag vann i Nicolas bloggparty-utmaning. Jag har strukit silverfärgat glitter längs kanterna på några av kronbladen och gjor egna pärlpinnar med vanliga rocaille-pärlor. Snirklarna från blomman är
några remsor av samma CS som bakgrunden som jag quillat lite. Även de två pärlpinnarna i övre högra hörnet har jag gjort själv.


Titeln är grungeboard från Tim holtz som svampats med blå akrylfärg och sen försiktigt strötts med lite perfect pearls.

torsdag 10 juni 2010

Kärleksfullt stafflikort




Gjorde mitt första stafflikort någonsin under blogpartyt i maj. Det var kul och enkelt att göra så nu har jag gjort ett till fast i formatet 10x15. Känner mig fortfarande lite som en nybörjare men beslöt att lägga ut det här i bloggen ändå. Stämpeln kommer från Penny Black, sammetsblommorna från Maya Road och spetsen har jag knypplat själv.

onsdag 9 juni 2010

Skisstävling hos Cards of Maria


Puffar lite för skissutmaningen hos Cards of Maria. Du kan delta med kort, LO eller altrat. Klicka på skissen så kommer ni direkt till tävlingen

måndag 7 juni 2010

Armband i länkteknik


Har börjat använda mig av en länkteknik till snygga smycken. Tar lite längre tid att göra då det är lite pyssel med dem. Men det är ju så roligt och blir ju så vackert. Armbandet på bilden är gjort med oceanblå sötvattenspärlor och ingår i kollektionen Penguin Design.

lördag 5 juni 2010

Min vinst

Igår fredag kom min vinst från Nicola. Tack så hemskt mycket!! Jag blev jätteglad över det fina paketet. Och vem skulle inte bli det? Ett fantastiskt fint chipboard-album från My minds Eye och härliga stora blommor tillsammans med massor av minirosor.

fredag 4 juni 2010

Cards of Marias skissutmaning



Min kära DT-mamma på Kort i Fokus, Maria står bakom Cards of Maria och där har de just nu en skissutmaning som heter duga. Jag blev så inspirerad av skissen att det inte bara blev ett kort, som först var tanken, utan även en LO.


onsdag 2 juni 2010

Jag vann!!

Yippey!! Jag vann i Nicolas utmaning! Så kul. Kolla gärna in hennes blogg, hon är riktigt duktig.