Leta i den här bloggen

söndag 30 maj 2010


Mahlin78 har en materialutmaning. Jag letade fram några riktigt gamla foton och gjorde en för mig ganska annorlunda LO. Har skrivit texten med stickles (gunmetal) så den blir lite "hård" och sticker ut. För den som inte vet så är att sucka att sluta nian. Eller så hette det iaf när jag gjorde det. Då var det tradition att sista onsdagen klädde vi ut oss och på eftermiddagen gick vi sucktåg genom samhället. Det är jag som är utklädd till banan. Något tung trästomme att bära och det gick inte att sitta ner. Men men, ingen såg att det var jag. :-)

Att göra ett passepartout-kort






Det behöver inte vara särskilt svårt att göra passepartout-kort men de blir fina och användbara. Mitt kort har ett stämplat motiv men det går ju toppen att använda ett foto istället till tack-kort, julkort mm.




Så här gjorde jag:
Ta ett CS 15x30 cm och vik var 10e cm. Skär ut passepartouten i mittdelen. Jag använde coluzzle-mallar. Tänk bara på att hålla ordning på vilken ring du skar i så båda halvorna blir lika stora.


Ta försiktigt bort ovalen - eller den form du valt - och chalka ev. kanten.

Vik in ena ytterfliken mot mitten och gör en liten markering genom hålet så att motivet hamnar på rätt sida. Fäst bakgrundspappret, ev stämplat i förväg, eller fotot med dubbelhäftande tejp. Den dubbelhäftande tejpen skall sitta på framsidan.

Nu är det dags att fästa ihop passepartouten. Sätt ej den dubbelhäftande tejpen ända in i vikningen, då blir det svårt att vika ihop kortet.


Vik in och ihop passepartouten. Pressa med händerna från mitten och utåt. Dekorera efter tycke och smak.



Pumans bingoutmaning




Hos Puman78 var det en bingo-utmaning som gällde. Jag valde raden: Papper från minst 4 olika tillverkare + spets + swirls + cirkel

Pappren jag har använt förutom CS kommer från: DCWV (Scalloped paper), Prima Marketing (Rosenpapper) Karen Foster ( Textmattan) och Hubinont Hobby ( Texturerat beige). Cirkeln är en egenhändigt ritad poststämpel med tidpunkten för fotot inskrivet.

Nicolas teknikutmaning


Nicolas utmaning var en teknikutmaning. Jag har inga riktiga masker utan har använt ett par bitar punchinella som masker och använt silver- resp vit stämpelfärg till dem. Jag kompletterade detta med en bit riktig punchinella längst ut. I övrigt är det en mycket sparsmakad LO med enbart tre stora blingstenar fästa på fotot och titeln är delvis skriven med hjälp av Tupperwares ritmallar. En silverram får binda ihop LO:n, that's it.

Bidrag till Lillblomman


Hos Lillblomman skulle vi lifta en LO. Det jag först och främst inspirerades av var faktiskt fotot eftersom jag hade liknande foton själv. Därefter liftade jag huvudupplägget och gjorde en egen tolkning av detta med färre objekt. Jag hade två snarlika men ändå olika foton och svårt att välja.Därför gjorde jag fotomattan extra bred och så fick den bli en fotoficka. Det andra fotot fick en smal fotomatta och en bit av bandet så det går att dra upp det ur fickan. I mitten av den röda blomman sitter en liten vaxad pärla och vid den stora blomman nedtill löper två blingslingor som tyvärr inte syns så bra på foto.

torsdag 27 maj 2010

bloggparty i lila gult och grönt


Det blev ett kort som bidrag till Jommas utmaning som gällde att inspireras av ett fot med krokusar. Min tolkning blev fri, ett färgstarkt och spralligt födelsedagskort med knall-lila cardstock som bas och ett härligt mönstrat papper från Karen foster.

onsdag 26 maj 2010

Bidrag till scrapmyrans bloggparty


Hos scrapmyran var utmaningen att lifta en layout. Jag tog fasta på hur hon maskat och på stjärnorna i layouten. Jag gjorde två stjärn-mallar i papper som jag placerad på cardstocken och sedan sprayade jag med egengjord glimmermist bestående av tea dye distress refill och guldfärgat perfect pearls-pulver. Har wellat en bit tunnt papper för att matcha foto och titel. Det silverfärgade hjärtat är egentligen för smyckestillverkning och jag har stansat det med årtal.

söndag 23 maj 2010

Bloggpatybidrag - stafflikort


Detta stafflikort gjorde jag till Cath's utmaning i bloggpartyt. Temat var kärlek. Jag höll kortet oerhört sparsmakat och har bara använt några diecuts från K & CO och ett par stämplar. Ramarna och fjärilarna är gjorda med stämplar i build-a-frame-setet från Prima som jag älskar.

lördag 22 maj 2010

Leamons bloggparty


Har scrappat denna LO efter skissen som Leamon utmanr med i blogpartyt. Jag har följt skissen ganska noga men valt att tolka den på mitt eget lilla vis. Jag gillade att black tie-pappret (BG) tog upp lite rosa som passar till flickans jacka. Jag valde att skriva direkt med vit penna för att få lite skoltavelkrita-på-asfalt-känsla. Har hållt mig borta från för gulliga detaljer eftersom det inte passar motivet.

Bloggparty hos Tette


Tette utmanar oss att göra något i färgerna rött och vitt som framträdande färger. Jag har valt att göra ett kort. Jag älskar den fina fjärilsstämpeln, kommer dessvärre inte ihåg tillverkaren. Den stora tygblomman har jag färgat i kanterna med röd chalk för jag tyckte blomman fick lite mer liv och dimension då.

Jag ber om ursäkt för skuggan som föll över kortet när jag fotograferade av det.

På återseende

Pingvinmamman

fredag 21 maj 2010

Bloggpartybidrag till Mitt i kaoset

Här är mitt första bloggpartybidrag, och det är till Emelies utmaning Jag har inspirerats av den översta bilden och då det röda med vita prickar. Till rubriken har jag använt chipboard som jag först målat med röd akrylfärg och sedan dutta vita prickar av akrylfärg med hjälp av en tops, och dymo till den mindre delen.


torsdag 20 maj 2010

Jag tänkte att jag kanske borde presentera mig lite. Den här LO:n gjorde jag till ett bloggparty förra året. Det var en skissutmaning hos leamon och bilderna på mig är väl inte direkt dagsfärska om man säger så. Det var en kul skiss att tolka och jag gjorde väl en ganska fri tolkning.

Jag är en snäll och tålmodig person men när jag inte får mat kan jag förvandlas till en rabiat häxa. Fråga omgivningen, de kommer intyga att det är sant.

På återseende

Pingvinmamman

onsdag 19 maj 2010

Pingvinmammans hörna

Jag kallar mig pingvinmamman och detta är min hörna, alltså heter den pingvinmammans hörna. Tanken bakom min pysselhörna är enkel. Här vill jag visa mina pysselalster, dela med mig av idéer och tips på kul pyssel och kanske en och annan udda lösning.

Jag gillar att pyssla och har alltid varit kreativ. I början av 2005 började jag med scrapbooking och blev fast. Något år senare började jag med kortmakeri och har också hunnit bli inspirationsdesigner på forumet Kort i fokus som också finns här på blogspot. Som om inte detta vore nog så tillverkar jag också smycken under märket Penguin Design

Jag ska försöka att uppdatera bloggen regelbundet men driver ett eget företag som gör att tiden inte alltid räcker till.

På återseende!

Pingvinmamman